субота, 06 серпня 2016 21:31

В ОБСЄ озвучили деталі замаху на ватажка ЛНР

В ОБСЄ озвучили деталі замаху на ватажка ЛНР
ukr.media

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні змогла визначити, що замах на ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького було вчинено шляхом вибуху, ймовірно, саморобного вибухового пристрою.

Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ.

Повідомляється, що 6 серпня о 07:51 команда СММ почула вибух приблизно за 3,9 км на схід від місця свого розташування у Луганську. Спостерігачі СММ вирушили звідти до місця, де пролунав вибух, - на перехрестя вулиць Карпінського і Ватутіна у місті Луганськ, за 500 метрів на північний схід від місця базування СММ.

За даними спостерігачів, місце події було оточене "поліцією" ЛНР.

"СММ могла оцінити з відстані приблизно 15-30 метрів, що вибух, ймовірно, був викликаний саморобним вибуховим пристроєм (оцінюється як приблизно 1 кг вибухової речовини), розміщеним в автомобілі або поруч з ним. Ліхтарний стовп на відстані близько двох метрів від автомобіля був пошкоджений і збитий на узбіччі дороги", - повідомили в СММ.

СММ побачила серйозно пошкоджений чорний позашляховик "Toyota Landcruiser Prado" з розбитими вікнами і розгорнутими передніми й бічними подушками безпеки.

За даними місії, співробітники "поліції" ЛНР на місці події, не даючи більш детальної інформації, повідомили, що в результаті постраждали дві особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тука назвав 4 версії замаху на ватажка ЛНР

"Владислав Дейнего, член ЛНР, розповів команді СММ, що Плотницький перебуває "у поганому стані і не може приймати відвідувачів". На момент підготовки звіту СММ не вдалося поспілкуватися з персоналом у жодній із двох лікарень Луганська для підтвердження отриманої інформації", - доповіли спостерігачі.

Вони також запевнили, що продовжать уточнювати інформацію і спостерігати за подальшим розвитком подій.

Нагадаємо, у суботу, 6 серпня, в Луганську підірвався автомобіль ватажка луганських бойовиків Ігоря Плотницького. Його доставили в лікарню у важкому стані.

Українська сторона відхрестилась від причетності до замаху на голову бойовиків ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ озвучили деталі замаху на ватажка ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути