Ексклюзиви
субота, 06 серпня 2016 15:15

Тука назвав 4 версії замаху на ватажка ЛНР

Тука назвав 4 версії замаху на ватажка ЛНР
Фото: apostrophe.com.ua

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука назвав чотири можливі версії того, хто може бути причетний до підриву авто ватажка ЛНР Ігоря Плотницького.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я ще не володію достовірною інформацією щодо цього випадку. Тому можу лише зазначити, що такий фінал я прогнозував три-чотири тижні тому", - написав Тука.

"Свої. Відомо, що Плотницький нещадно грабував окуповану частину Луганської області. Звичайно, у нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком ймовірно, що ліквідація – результат внутрішньої конкурентної боротьби", – зазначив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на Плотницького: у МВС натякнули, хто буде наступним

Тука допускає, що до інциденту із замахом може бути причетний так званий глава ДНР Олександр Захарченко.

"Сусіди. "Дорогий сусід" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу та фінансових потоків. Доходило до спроб встановлювати місцеві "митниці" та податки. Можливо, саме люди Захарченка вирішили прибрати "сусіда", щоб на його місце просунути свою людину", – припустив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛНР вважають, що замах на Плотницького скоїли терористи

На думку Туки, до замаху на Плотницького може бути причетний "старший брат".

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості, одіозні фігури довго не живуть. Виконавши свою справу на початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони занадто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо примирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, в Чечні і Грузії", – сказав заступник міністра.

Крім того, підрив авто могли організувати українські фахівці.

"Наші. Останній сценарій – результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як контрольовані урядом спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан чимало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи. Переконаний у тому, що такі "польоти в космос" очікують ще багатьох ватажків терористів", – резюмував Тука.

Нагадаємо, у суботу, 6 серпня, в Луганську підірвався автомобіль ватажка луганських бойовиків Ігоря Плотницького. Його доставили в лікарню у важкому стані.

Українська сторона відхрестилась від причетності до замаху на голову бойовиків ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Тука назвав 4 версії замаху на ватажка ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути