понеділок, 11 квітня 2022 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі загинули десятки тисяч людей - Зеленський

У Маріуполі загинули десятки тисяч людей - Зеленський
Володимир Зеленський назвав кількість загиблих у Маріуполі від рук окупантів. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Маріуполі на Донеччині загинули десятки тисяч мирних людей.

Росіяни хочуть зробити його "показово знищеним містом", сказав він у зверненні до парламенту Південної Кореї 11 квітня, яке транслювали в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Найгірша ситуація в Маріуполі. Маріуполь зруйнований. Там десятки тисяч загиблих. Але навіть попри це росіяни не зупиняють наступальну операцію. Вони хочуть зробити так, щоб Маріуполь був показово знищеним містом", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дані депортованих із Маріуполя верифікували. Кадировці лютують - радник Бойченка

Напередодні Зеленський назвав Маріуполь серцем російсько-української війни. За словами президента, Росія може й не піти на переговори з Україною, якщо візьме під контроль це місто.

"Маріуполь - це серце цієї війни. Воно б'ється - ми воюємо, ми міцні. Проте якщо воно перестане битися, ми матимемо слабші позиції. Що міцніша наша позиція в Маріуполі, то міцніша наша позиція на Сході держави. І якщо наші позиції будуть міцнішими, то матимемо переваги за столом переговорів", - сказав він.

Півтора місяця триває облога Маріуполя російськими окупантами. Місто стало форпостом і одним із символів української боротьби. Його тримає полк Нацградії "Азов" і підрозділи Збройних сил України. Громадяни, яким не вдалося виїхати, виживають в нелюдських умовах.

Gazeta.ua поспілкувалася з мером Маріуполя Вадимом Бойченком. Як живе місто сьогодні, звідки взялися колаборанти, які підтримують окупаційні війська, чому бойовики з так званої ДНР мстять жителям - читайте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі загинули десятки тисяч людей - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути