неділя, 10 квітня 2022 12:45

"Маріуполь - це серце війни і воно б'ється" - Зеленський

"Маріуполь - це серце війни і воно б'ється" - Зеленський
Фото: president.gov.ua

Якщо Україна втратить Маріуполь, то Росія може й не піти на переговори з Україною.

Про це в інтерв'ю для APNews сказав президент Володимир Зеленський.

"Маріуполь - це таке серце цієї війни сьогодні. Воно б'ється - ми воюємо, ми міцні. Проте якщо воно перестане битися, ми матимемо слабші позиції. Що міцніша наша позиція в Маріуполі, то міцніша наша позиція на Сході держави. І якщо наші позиції будуть міцнішими, то матимемо переваги за столом переговорів", - сказав Зеленський.

Люди хочуть, щоб ця війна закінчилася на наших умовах, на умовах незалежності. Кожна сім'я щось утратила. Але є люди, які втратили дітей. Я не думаю, що їх задовольнить мир на будь-яких умовах, зауважив гарант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буде складна баталія, віримо в перемогу" - Зеленський про битву за Донбас

"Якби ми були в НАТО, цієї війни не було б. Або вона по-інакшому б розгорталася. Ми мали б плече потужних сусідів - ми разом могли б воювати. Але ми певні, що війни все ж таки б не було", - зазначив президент.

Зеленський ще зазначив, що він бачить, як певні європейські політики змінюють позицію. І додав: "Але ми бачимо ціну цих змін. Чому не можна було раніше?".

Ворог зосереджує основні зусилля на захопленні Маріуполя та наступі в районі Ізюма. Російські загарбники продовжують штурмові дії на Донецькому напрямку й підсилюють свої угруповання на Харківщині.

Водночас загарбники завдають авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ у районах Новотошківського, Степного й Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «"Маріуполь - це серце війни і воно б'ється" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути