понеділок, 25 червня 2018 18:47

У Крим їхати дорого: жителі Донецька скаржаться на малі зарплати

У Крим їхати дорого: жителі Донецька скаржаться на малі зарплати
В окупованому Донецьку люди скаржаться на маленькі зарплати. Фото: korrespondent.net

В окупованому Донецьку люди скаржаться на маленькі зарплати. Місцеві не можуть дозволити собі відпочинок навіть у Криму.

Жителька Донецька Тетяна каже, що раніше її сім'я щороку виїжджала на море і отримувала путівки від підприємства, пише MK.ru.

"Так і їхати нікуди, вибір невеликий: або Сєдове, або відпочинок у Росії. Єйськ, Анапа, Крим - все це не по кишені,. Мінімум 30 тисяч рублів треба, щоб відпочити сім'єю. Про Сєдово і думати не хочу, брудна калюжа - ось що нам залишилося. І дикі ціни задирають за проживання, тому що вибору у людей немає" - зазначила жінка.

За її словами, середня зарплата в місті становить 7,5 тис. руб. - майже 3 тис. грн. 2 зарплат ледве вистачає на життя. Торік у російській Анапі ціни були нижчі, ніж в окупованому Донецьку.

На зарплату також поскаржилася викладачка Донецького національного університету:

"Заробіток у мене скромний. 7,8 тисяч рублів - це повна ставка. У деяких колег у Макіївці й інших містах ДНР, може, трохи більше або менше - на 200 рублів. Ось з цими грошима і викручуємося, ще й відпочинок плануємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брудне море й бойовики в пансіонатах : як відпочивають у ДНР

Співробітники "міністерств" отримують 12-14 тис. руб. (майже 5-6 тис. грн). Зарплата на Донецькому металургійному заводі - 9 тис. руб. Бойовики отримують щомісяця 15-20 тис. руб. - 6,2-8,2 тис. грн.

Ввечері на околицях окупованого Донецька стає небезпечно через велику ймовірність влучання снарядів. При цьому в центрі міста відбувається імітація життя, яке тривало там до початку російської агресії: люди відвідують кафе та відпочивають на лавках. Так описав сьогоденне життя людей в окупованому Донецьку блогер під псевдонімом Фашик Донецький.

Зараз ви читаєте новину «У Крим їхати дорого: жителі Донецька скаржаться на малі зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути