вівторок, 04 жовтня 2022 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW розкрили причини кадрових перестановок Путіна серед командувачів армії РФ

В ISW розкрили причини кадрових перестановок Путіна серед командувачів армії РФ
Кадровими змінами президент РФ Володимир Путін намагається перекласти провину за невдачі на фронті. Фото: eastnews.ua

Використовуючи кадрові зміни в міністерстві оборони Російської Федерації, диктатор Володимир Путін намагається перекласти провину за нещодавні невдачі російських військових на фронті, зокрема в Харківській області.

У Західному військовому окрузі міноборони РФ призначило нового командувача – генерал-лейтенанта Романа Берднікова, який замінив на цій посаді Олександра Журавльова, ідеться у щоденному звіті американського Інституту дослідження війни ISW.

"Російські підрозділи Західного військового округу протягом останніх кількох місяців в основному діяли на північному сході Харківщини, але без чітко визначеного командувача. Журавльова деякий час не було видно, а Путін за два тижні змінив двох командувачів західного угруповання військ", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін перекидає в Україну Росгвардію з Сибіру та Сирії

Аналітики ISW припустили, що Путін робить кадрові перестановки через невдоволення втратами РФ у Харківській області та в Лимані Донецької області.

"Це також може бути спробою захистити командувача Центрального військового округу генерал-полковника Олександра Лапіна від критики за нещодавні російські невдачі у Лимані. Таким чином Путін може спробувати перекласти на навопризначеного Берднікова провину за майбутні російські втрати під Харковом та у Луганській області", – зазначають експерти.

Путін неодноразово обходив російську систему командування під час ухвалення рішень щодо перебігу війни в Україні, імовірно тому, що втратив довіру до російського оборонного відомства. Як верховний головнокомандувач він віддає суперечливі накази та знову безпосередньо співпрацює з російськими командирами на місцях, які вимагають підкріплення на полі бою.

У Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії жителів майже не мобілізують. Натомість забирають чоловіків із сіл та маленьких міст. Про це росіянка розповіла своєму родичу, який нині воює в Україні.

У зв'язку з суттєвою нестачею людських ресурсів, в першу чергу, офіцерських кадрів, російське військове керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ.

У Тюменському військовому училищі проведуть достроковий випуск курсантів. Випускників планують направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом.

Зараз ви читаєте новину «В ISW розкрили причини кадрових перестановок Путіна серед командувачів армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути