субота, 01 жовтня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін кидає в Україну ледь підготовлених курсантів військових училищ

Путін кидає в Україну ледь підготовлених курсантів військових училищ
Російське військове керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ. Фото: pixabay.com

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні тимчасово захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

У зв'язку з суттєвою нестачею людських ресурсів, в першу чергу, офіцерських кадрів, російське військове керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ, повідомили вранці 1 жовтня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"У Тюменському військовому училищі проведуть достроковий випуск курсантів. Випускників планують направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація триває: скільки росіян втекли з країни за тиждень

Курсантів випускних курсів Рязанського десантного училища направляють для проведення підготовки полків мобілізаційного резерву, що здійснюється на базі полігонів неподалік Рязані, Омська, Пскова, Тули та інших російських міст.

"Для зазначених підрозділів, планують заходи підготовки та злагодження терміном не більше одного місяця, з подальшим вибуттям до району ведення бойових дій на території України", – звітує Генштаб.

Президент Російської Федерації Володимир Путін як верховний головнокомандувач віддає суперечливі накази та знову безпосередньо співпрацює з російськими командирами на місцях, які вимагають підкріплення на полі бою.

У Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії жителів майже не мобілізують. Натомість забирають чоловіків із сіл та маленьких міст. Про це росіянка розповіла своєму родичу, який нині воює в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін кидає в Україну ледь підготовлених курсантів військових училищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути