пʼятниця, 25 березня 2022 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У драмтеатрі Маріуполя загинули близько 300 людей – міськрада

У драмтеатрі Маріуполя загинули близько  300 людей – міськрада
Бомбу на драматичний театр Маріуполя окупанти скинули з літака 16 березня. ФОТО: із соціальних мереж

У Драматичному театрі Маріуполя унаслідок бомбардування загинули близько 300 людей.

Про це повідомляють очевидці трагедії, заявили в офіційному телеграм-каналі маріупольської міськради

"Від очевидців з'явилася інформація, що в Драматичному театрі Маріуполя унаслідок бомбардування російським літаком, загинули близько 300 людей. До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім вдалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі в момент терористичного акту – говорять про інше", - йдеться у дописі.

Драматичний театр у Маріуполі був укриттям для сотень маріупольців, додали у мерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувалося у Маріупольському театрі після того, як його розбомбили росіяни – ексклюзивне відео

"Його знищили фашисти XXI століття, яких не спинив ні величезний напис "Діти", ні заяви самих людей, що в середині – тільки жінки, діти та літні люди. Окупанти знали, куди били. Знали, які можуть бути наслідки. І все одно бомби туди упали. Не може бути пояснень такій нелюдській жорстокості", - зазначається у повідомленні.

Бомбу на Драматичний театр Маріуполя окупанти скинули з літака 16 березня - попри те, що біля будівлі було великими літерами виведено слово "Діти". В середині від обстрілів ховалися до 1,5 тис. людей, переважно жінок та дітей. Повідомлялося, що на момент удару більшість людей були у бомбосховищі, яке витримало удар з повітря.

Маріуполь окупанти намагаються захопити майже місяць, але отримують гідну відсіч від полку "Азов" та інших захисників міста. Провалюючись у наземній операції, загарбники перейшли до тактики терору - вони бомбардують Маріуполь та б'ють по ньому ракетами і снарядами з реактивних систем залпового вогню. Блокують евакуаційні колони, які їдуть до міста аби вивезти людей. Натомість загарбники насильно зганяють містян у автобуси, щоб вивезти на територію РФ.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «У драмтеатрі Маріуполя загинули близько 300 людей – міськрада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути