четвер, 24 березня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти зараз насильно вивозять 15 тис. маріупольців в Росію - міськрада

Окупанти зараз насильно вивозять 15 тис. маріупольців в Росію - міськрада
Окупанти розбомбили Маріуполь практично повністю. ФОТО: скріншот із відео полку "Азов"

Окупанти прямо зараз почали насильно вивозити жителів Маріуполя в Росію.

Під незаконну депортацію потрапили близько 15 тис. містян, повідомили у Маріупольській міськраді.

"Жителів Лівобережного району починають масово вивозити у Росію. Це 15 тисяч маріупольців – десь половина з усіх мешканців, які досі перебувають в Лівобережному районі. Окупанти в ультимативній формі змушують і без того змучених війною людей, сідати в автобуси", - заявили у міськраді.

Є дані, що окупанти відбирають у містян паспорти та інші українські документи, додали у мерії.

"Вивезених людей спершу доставляють у так звані фільтраційні табори. Звідти потім розподіляють по різним віддаленим містам Росії. На сьогодні відомо, що близько шести тисяч маріупольців уже насильно вивезли на територію окупанта", - зауважили в міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія – кінчена країна людоїдів": відео з майже "мертвого" Маріуполя шокувало мережу

Водночас росіяни продовжують блокувати українські евакуаційні колони, які рухаються до міста. Роблять це задля того, щоб не дати можливість маріупольцям потрапити на підконтрольну Україні територію.

"Те, що роблять російські окупанти – не піддається ніякому поясненню. Спершу вони блокують мирне місто, цілеспрямовано убивають людей, а потім насильно вивозять їх на свою територію. Україна таке переживала тільки у часи Другої світової війни. На жаль, історія повторюється. Тільки замість нацистів – рашисти", - заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Окупанти намагаються узяти Маріуполь майже місяць. Однак отримують гідну відсіч від бійців полку "Азов" та інших захисників міста. Через невдачі на землі – загарбники практично без зупинки бомбардують цивільну інфраструктуру міста та не дають змоги більшій частині мирних жителів залишити населений пункт. Тисячі людей досі сидять у підвалах цілими родинами. У них закінчується їжа та відсутня вода.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зараз насильно вивозять 15 тис. маріупольців в Росію - міськрада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути