неділя, 02 вересня 2018 18:40

В Донецьку поховали лідера бойовиків Захарченка
10

Похорони лідера бойовиків Олександра Захарченка. Фото: 24.tv.ua
Похорони лідера бойовиків Олександра Захарченка. Фото: 24.tv.ua
Похорони лідера бойовиків Олександра Захарченка. Фото: 24.tv.ua
Похорони лідера бойовиків Олександра Захарченка. Фото: 24.tv.ua
Похорони лідера бойовиків Олександра Захарченка. Фото: 24.tv.ua

Сьогодні, 2 вересня, у так званій ДНР поховали лідера бойовиків Олександра Захарченка, на похорон зганяли бюджетників і навіть вимагали здавати гроші.

Труну з тілом ліквідованого ватажка було поховано на кладовищі "Донецьке море" в Ленінському районі Донецька.

Ритуал поховання супроводжувався артилерійським і збройовим салютом. Церемонія похорону, на якій були присутні близько двохсот осіб, тривала приблизно годину. Захарченко поховали поруч із іншими ватажками бойовиків: Арсеном Повловим і Михайлом Толстих (позивний "Гіві"), теж знищених в результаті підривів відповідно в жовтні 2016- го і лютому 2017 го.

Ховали Захарченка у закритій труні. Це ще більше розбурхало чутки про те, що вбивство терориста – інсценування. На похорон ватажка бойовиків приїхали глава окупованого Криму та одіозна екс-генеральний прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабченко прокоментував ліквідацію Захарченка

Бойовики завзято шукають винних у вбивстві Захарченка, та цілком ймовірно, що – це результат кримінальних розбірок між лідерами терористів.

"Перша версія – це розбірки між терористичними угрупованнями. Пан Захарченко та його перший заступник за позивним Ташкент грабували багато людей. Ми вважаємо, що хтось міг просто помститися їм за такі грабунки, ґвалтування і вбивства. Друге питання – російські спецслужби зачищають Донбас від тих людей, які їм не потрібні",– розповів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

31 серпня вбили Олександра Захарченка. Він - четвертий ліквідований донецький ватажок бойовиків. У жовтні 2016 року в Донецьку, в ліфті свого будинку підірвали Арсена Павлова, на прізвисько "Моторола". У лютому 2017 року ліквідували командира батальйону "Сомалі" Михайла Толстих на прізвисько "Гіві". 17 травня 2018-го, бійці ЗСУ ліквідували командира бригади Олега Мамієва, прізвисько "П'ятнашка".

Зараз ви читаєте новину «В Донецьку поховали лідера бойовиків Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути