пʼятниця, 10 квітня 2020 00:16

В ДНР назріває водний колапс у розпал пандемії

Автор: pixabay.com
  Забруднення води на Волинцівській фільтрувальній станції перевищує норму у 2 рази. Фото: pixabay.com
Забруднення води на Волинцівській фільтрувальній станції перевищує норму у 2 рази. Фото: pixabay.com

ДНР опинилася на межі екологічної катастрофи. Бо волинцівське водосховище більше не можна використовувати як джерело водопостачання.

Волинцівська фільтрувальна станція забезпечує водою Єнакієве, Кіровське, Шахтарськ, Дебальцеве, Торез з населенням близько 300 тис. осіб. А так зване міністерство будівництва та житлово-комунального господарства ДНР передбачає ще й резервне водопостачання з звідти на 86 днів у разі можливої втрати інших джерел, пише "Інформаційний спротив".

Використовувати Волинцівське водосховище не можна через різке погіршення якості його води. Причина — несанкціоноване скидання неочищених шахтних вод ліквідованої шахти Булавинська в балку Довжик.

Це трапилося на початку грудня 2019 року. Плановий лабораторний контроль за якістю питної води на виході з резервуарів Волинцівської фільтрувальної станції виявив перевищення норм у 2 рази за якісними показниками до питної води.

Влада ДНР винесла постанову про тимчасову заборону скидання неочищених шахтних вод. Але цю постанову не виконували ні в січні, ні лютому, ні в березні 2020 року, і шахтні води продовжують зливати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі окупанти затопили шахти

На думку представників КП "Компанія" Вода Донбасу", висловленому в січні цього року, при збереженні існуючих обсягів скидання шахтних вод, які потрапляють у Волинцівське водосховище, через 180 днів воно стане непридатним для використання як джерела централізованого господарсько-питного водопостачання.

Автор: Інформаційний спротив
  Ватажку ДНР Денису Пушиліну доповідають про якість води у водосховищі та небезпеку її вживання
Ватажку ДНР Денису Пушиліну доповідають про якість води у водосховищі та небезпеку її вживання
Автор: Інформаційний спротив
 

Російські окупанти через епідемію коронавірусу змушені коригувати плани з бойової підготовки своїх військ на Донбасі, щоб не допустити стрімкого поширення інфекції серед особового складу. Скасували командно-штабне навчання в окупованій Макіївці. А після введення повної заборони на в'їзд в окуповані міста Хрустальний і Антрацит заборонили переміщення особового складу, військової техніки і в'їзд/виїзд підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «В ДНР назріває водний колапс у розпал пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути