середа, 03 липня 2019 16:13

"Уже не криючись": окупованою Макіївкою їздить російський комплекс "Зоопарк-1"

Жителі окупованої Макіївки передали волонтерам-розслідувачам важливі фотодокази російської військової агресії проти України, зокрема фото колони російського комплексу 1Л259 "Зоопарк-1".

"Один із жителів окупованої Макіївки вже вийшов на контакт із нами і передав багато нових фото, на яких було зафіксовано рух всієї колони комплексу ("Зоопарк-1". - Gazeta.ua)", - повідомляє спільнота InformNapalm.

Автор: Інфонапалм
  Радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1" в окупованій Макіївці на Донеччині
Радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1" в окупованій Макіївці на Донеччині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили російський комплекс розвідки "Зоопарк-1"

В InformNapalm наголосили, що ці фото – перший та унікальний із відомих випадків фіксації всього комплексу, до складу якого входять радіолокаційна станція 1Л259 на шасі МТ-ЛБу, машина технічного обслуговування (МТО, 1І30) на автомобілі "Урал-43203" для проведення регламентних і ремонтних робіт. Також електростанція ЕД30-Т230П-1 РПМ1 на причепі 2-ПН-2.

Волонтери спільноти провели геолокацію отриманих знімків, а також ідентифікацію техніки комплексу. Зокрема, тактичний знак на дверцятах автомобіля "Урал-43203" майже ідентичний одному з тактичних знаків 136-ї ОМСБр ЗС РФ (в/ч 63354 м. Буйнакськ, Дагестан). Єдина відмінність – його зеркальне положення, але це можна пояснити перевернутим трафаретом при нанесенні.

3 липня у параді військ Мінського гарнізону на честь Дня Республіки візьме участь підрозділ військ РФ, який воював проти українських військових на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Уже не криючись": окупованою Макіївкою їздить російський комплекс "Зоопарк-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути