вівторок, 28 березня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Успіхи ЗСУ у битві за Бахмут: підбиті "Гвоздика" та "Стриж" окупантів

Успіхи ЗСУ у битві за Бахмут: підбиті "Гвоздика" та "Стриж" окупантів
Сили оборони та безпеки України продовжують битву за Бахмут. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 27 березня, українські захисники на Бахмутському напрямку підбили самохідну артилерійську установку росіян "Гвоздика".

Також ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Стриж". Про це повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

У боях за Бахмут армія РФ продовжує втрачати свій особовий склад. Минулої доби Сили оборони знищили 86 загарбників, 117 поранили, сказав Череватий.

"Бахмут залишається головним напрямком удару ворога. Тут не зменшилась кількість обстрілів. За добу ворог відкривав вогонь по всьому відтинку фронту. 194 рази вів артилерійський вогонь. Тільки в районі самого міста Бахмут 70 разів завдавав ударів. Відбулося 19 бойових зіткнень, 14 з яких безпосередньо в Бахмуті", – повідомив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський назвав головну мету ЗСУ у битві за Бахмут

За останні три дні кількість бойових зіткнень на Бахмутському напрямку дещо зменшилася. Це свідчить про перегрупування ворожих сил. Найближчі дні продемонструють наміри росіян, додав Череватий.

За його словами, основною силою ворога на цьому напрямку залишається "вагнерівці". Проте через великі втрати їх підсилили підрозділами повітряно-десантних військ.

Другий напрямок на сході країни за активністю ворога – Куп'янсько-Лиманський

"За добу ворог тут завдав 301 удар по позиціях Сил оборони. Відбулося 13 бойових зіткнень, ворог втратив 58 осіб вбитими, 109 пораненими. Силами безпеки та оборони на цьому напрямку знищено два танки, вісім мінометів, два БПЛА та польовий склад боєприпасів загарбників", – уточнив Череватий.

За його словами, на цьому напрямку росіяни використовують як сучасні танки типу Т-72, так і стару.

"Це і Т-62 без активного захисту кумулятивного, БМП-1, яка була знята з озброєння, БТР-70, бойові розвідувальні машини доволі древні, які, як правило, раніше не особливо використовували. Я думаю, у них... скоро з'явиться серйозний дефіцит сучасної броньованої техніки", – зазначив речник.

Уранці 28 березня Генштаб Збройних сил України повідомив, що наші захисники продовжують утримувати Бахмут.

Найзапекліші бої тривають за нього, а також Авдіївку та Мар'їнку. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили там 62 атаки.

Зараз триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто Бахмут. Ситуація там стабільно складна. Українським командуванням прораховуються всі можливі варіанти розвитку подій, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Зараз ви читаєте новину «Успіхи ЗСУ у битві за Бахмут: підбиті "Гвоздика" та "Стриж" окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути