Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут та Авдіївку: останні новини з передової від ЗСУ

Бої за Бахмут та Авдіївку: останні новини з передової від ЗСУ
На Бахмутському напрямку противник продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 398-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку, повідомив уранці 28 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Завдяки професійним і злагодженим діям, протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 62 атаки противника на зазначених напрямках.

"Авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу окупантів та ще один по зенітно-ракетному комплексу ворога. Наші воїни збили п'ять ворожих розвідувальних дронів різних типів", – йдеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку противник продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Озарянівка. Ворог обстріляв Васюківку, Григорівку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Новомаркове, Бахмут, Предтечине, Курдюмівку, Озарянівку, Дружбу та Майорськ Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований Росією Бахмут показали з висоти пташиного польоту

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках російська армія вела безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар'їнка. Противник застосував аерозольні "сльозогінні" гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар'їнка. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Серед них: Новокалинове, Красногорівка, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам'янка, Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп'янськ Харківської області; Стельмахівка, Новоселівське, Невське і Білогорівка – Луганської, а також Терни, Сіверськ, Спірне та Виїмка на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запеклі бої точаться на декількох напрямках: свіжа карта війни в Україні

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території Республіки Білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил РФ. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Блешня Чернігівської області; Баранівка, Товстодубове, Студенок, Голишівське, Стукалівка, Волфине, Тур'я, Майське, Мезенівка та Попівка Сумської області, а також районів населених пунктів на Харківщині – Тимофіївка, Красне, Устинівка та Чорне.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Здійснив обстріли населених пунктів Вільне Поле, Новосілка, Новопіль Донецької області; Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Новоданилівка Запорізької області, а також Херсон, Козацьке та Антонівка на Херсонщині.

"Водночас підрозділи ЗСУ уразили три пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливих цілі окупантів", – звітує Генштаб.

Найзапекліші бої точаться на сході України. Окупанти продовжують атакувати Бахмут і Авдіївку і мають незначні успіхи на цих напрямках, Зокрема, російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна, свідчать карти боїв від американських аналітиків.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут та Авдіївку: останні новини з передової від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути