пʼятниця, 09 листопада 2018 22:11

Україну намагаються змусити до прямих переговорів з бойовиками - Тука

Україну намагаються змусити до прямих переговорів з бойовиками - Тука
Георгій Тука пояснив, для чого Росія готує вибори на окупованому Донбасі. Фото: АР

Через вибори на окупованих територія Донецької і Луганської областей Росія хоче легітимізувати ватажків фейкових республік.

Таким чином, РФ намагається підштовхнути українську владу до прямих переговорів з ними, як це була на окупованій території Молдови — Придністров'ї, заявив на "Громадському" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Це чергова загроза, зрежисована Кремлем. Вона полягає у наступному: зверніть увагу, як в останні півроку активізувались прокремлівські сили. Які сьогодні, до речі, продемонстрували своє об'єднання, перший крок зробили Бойко з Рабіновичем (Юрій Бойко та Вадим Рабіновіч підписали договір про об'єднання своїх партій - Gazeta.ua). І впроваджують у суспільство тезу про необхідність так званих прямих переговорів. Це той самий сценарій, який свого часу був успішно реалізований Москвою в Молдові, коли примусили фактично почати прямі переговори з Тирасполем. Результат ми всі бачили", - заявив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднила "результати виборів" на окупованих територіях

"Не тільки в Україні, а й в ЄС жодна людина ніколи б не сіла за стіл переговорів з такими особистостями, як Захарченко (ліквідований ватажок ДНР Сергій Захарченко - Gazeta.ua), як Плотницький (Ігор Плотницький, колишній ватажок бойовиків ЛНР, якого усунули під час перевороту - Gazeta.ua). Потрібно було їх замінювати", — зазначив Тука.

Окупаційна адміністрація ЛНР напередодні прийдешніх так званих "виборів" веде активну кампанію з мобілізації електорату та забезпечення необхідної явки на виборчі дільниці.

Зараз ви читаєте новину «Україну намагаються змусити до прямих переговорів з бойовиками - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути