понеділок, 02 травня 2022 09:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Український моряк "Іглою" збив російський винищувач СУ-34 за $40 млн

Український моряк "Іглою" збив російський винищувач СУ-34 за $40 млн
Російський винищувач СУ-34. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Військовий моряк Дмитро з Ізмаїла Одеської області ліквідував ворожий винищувач Су-34 за допомогою старого радянського переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла".

За словами бійця, російські літаки вилетіли дуже швидко, пише "АрміяInform".

"Їх не було чути, та й видно погано через хмарність. Вони випустили декілька ракет по місту та залетіли назад за хмари. Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить, вони захочуть повернутися, щоб завдати повторного удару", - зазначив моряк.

Ворожі літаки повернулися, а Дмитро приготувався до вистрілу. З ПЗРК "Ігла" військовий одразу запустив ракету.

"Тоді всі почуття в мене відключилися, голова була "холодною", а руки робили все самі. Певно, завдяки постійним навчанням, а також інстинкту: або вони нас, або ми їх. Тож, яка б у них не була зброя, перемога за нами", - наголосив Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники знищили ворожу групу спецпризначенців на Донбасі: відео (18+)

Зазначимо, що старий радянський ПЗРК коштує $60–80 тис. Знищений сучасний літак окупантів - $40 млн

"Я думаю, вони не очікували такого результату. Наша команда була дуже рада. На той момент ми розуміли, що врятовано всіх членів екіпажу, адже вони могли й нас затопити. А взагалі, нас не бентежать їх "новітні" літаки, бо падають вони, як і всі інші, - купою брухту", - зауважив воїн.

У сім'ї Дмитро не єдиний військовий. Його брат служить у Національній гвардії й зараз б'ється за український Маріуполь на Донеччині.

Раніше стало відомо, що 21 квітня українські десантники та морські піхотинці знищили два російські транспортно-бойові вертольоти Мі-8. Поцілили ракетами з комплексу "Стінгер". На Ізюмському напрямку воїни 93-ї бригади "Холодний Яр" переносним зенітно-ракетним комплексом "Ігла" збили винищувач-бомбардувальник Су-34.

Зараз ви читаєте новину «Український моряк "Іглою" збив російський винищувач СУ-34 за $40 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути