середа, 22 серпня 2018 13:18

Український флот поповнюється: з ремонту вийшов корвет

Український флот поповнюється: з ремонту вийшов корвет
Корвет "Вінниця" у порту Одеси / фото: УМП

Після майже 11 місяців ремонту корвет "Вінниця" Військово-морських Сил ЗС України виведений із доку.

За цей час йому було проведено комплекс ремонтних і докових робіт на корпусі, повідомляє Український мілітарний портал.

Ремонт проводили у сухому доці судноверфу "Україна".

Доля корвету не визначена, але корабель все ще небоєздатний. 2013-го планувалось списати його зі складу ВМС ЗС України.

Причиною списання тоді був критичний вік корабля та його технічний стан. 11 листопада 2007-го під час шторму у Севастополі корабель отримав серйозні пошкодження лівої частини корпусу на форштевня, після чого став на ремонт. Із тих пір корвет так і не був повністю відремонтований. Критична ситуація з корпусом, який за довгі роки служби та через відсутність регулярного докування (за нормами раз у 1-1.5 роки) призвело до зношення та гниття підводної частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захищатимуть Азовське море

Корвет "Вінниця" був закладений 1975-го на Зеленодоському СБЗ, спущений на воду 12 жовтня 1976-го. Входив до 5 окремої Балаклавської бригади прикордонних сторожових кораблів. Де і служив до 1992-го року, доки не перейшов до Морських частин Держкомітету з охорони кордонів (нинішня Державна прикордонна служба). У січні 1996-го року корабель було передано новоствореним ВМС України.

Довгий час залишались несправними РЛС загального виявлення МР-302 "Рубка", гідроакустичні станції МГ-332 "Амгунь" та МГ-339Т "Шелонь", та низка інших систем і механізмів.

Україна бере участь у тендері на побудову корабля Бразилії. Конкурентами українців є 8 іноземних консорціумів. Командування Військово-морських сил Бразилії назве переможця тендеру наприкінці місяця.

Зараз ви читаєте новину «Український флот поповнюється: з ремонту вийшов корвет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути