четвер, 22 лютого 2018 18:30

Український десантник малює вражаючі картини на стінах у зоні АТО

Український десантник малює вражаючі картини на стінах у зоні АТО
Скрізь, де Віктор служить, залишає картини на згадку. Цієї зими розмальовує стіни у місті Щастя на Луганщині.

Понад сотню картин і з десяток розписів на стінах має в творчому доробку 30-річний десантник Віктор, який нині тримає оборону у місті Щастя на Луганщині.

Малювати почав з 9 років. У рідному Луцьку закінчив художню школу, однак життя вирішив пов'язати з армією, повідомляє "5 канал".

"В мене тато військовий пенсіонер. Вирішив стати військовим як батько. Прийшов до війська ще в мирний час. Коли закінчиться війна, хочу повернутись додому, звільнитись зі Збройних сил, почати малювати і навчати малюванню дітей", - каже боєць.

Восени бригада, в якій служить Віктор, вчетверте від початку війни повернулася після ротації в зону АТО. До того захищали Луганський аеропорт, селище Металіст, воювали біля Георгіївки, Станиці Луганської, на околицях Горлівки та Авдіївки.

Скрізь, де Віктор служить, залишає картини на згадку. Цієї зими розмальовує стіни у місті Щастя, куди його підрозділ зайшов уже вдруге. Творчість для нього - це можливість зняти напругу у воєнних буднях.

Одну зі стін в їдальні прикрасив емблемою десантних військ. В іншому приміщенні на стіні намалював десантника, який подає руку побратимові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портрети українських добровольців художник малював під обстрілами

"Стіни були пусті, якось незручно. Вирішив прикрасити, зробити таку емблему щоб хлопцям було приємніше", - каже Віктор.

Про його захоплення побратиим дізналися не одразу.

"Нашу військову машину (вантажівку ЗІЛ, - Gazeta.ua) Віктор намалював на листочку А4. Ми почали питати, хто це малював і так його таланти для нас розкрились", - розповідає військовослужбовець Іван.

Побратими часто просять намалювати з фотографій портрети їхніх рідних та близьких. Віктор не відмовляє. Для себе ж малює портрети уявної жінки, яку мріє зустріти після війни.

Бійці 128-ї гірської піхотної бригади використовують закарпатський діалект для шифрування інформації. Діалектом залякують ворогів. У ЗМІ сепаратистів почали з'являтися повідомлення, що на Донбас їдуть легіони НАТО зі Словаччини, Угорщини та Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Український десантник малює вражаючі картини на стінах у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути