понеділок, 17 вересня 2018 21:00

Українських десантників запросили на навчання США: ламатимуть їм шаблони

Українських десантників запросили на навчання США: ламатимуть їм шаблони
Українські бійці на квітневих навчаннях НАТО здивували колег несподіваними рейдами та операціями у тилу супротивника. Участь тоді брали десантники 79-ї бригади та танкісти 14-ї механізованої бригади / фото: Міноборони

Підрозділ українських десантників залучили до навчань 173 повітрянодесантної бригади США у Німеччині.

Українців сюди запрошують, щоб додати адреналіну американським десантникам – наші хлопці навчені реальною війною, пише військовий експерт Роман Туровець у себе на Facebook.

"Це не лише жест доброї волі, вияв партнерства і все таке інше. Після того як українці почали ламати американські шаблони на подібних навчаннях кілька місяців тому, 7-е тренувальне командування США буде завжди зацікавлене в тому, щоб потренуватися саме з нами. Тут і сьогодні ще згадують успіхи української десантури", - пише він.

"Наші знову грають роль поганих хлопців. Тільки цього разу ми без БТРів і танків. Думаєте, наші десантники засумували з цього приводу? Ага, дочекаєтесь… Ну немає, то й немає. Підтримка артилерією буде? Буде. 20 гранатометів буде? Буде. Вмілий гранатометник може наробити стільки клопоту для супротивника, що останній довго писатиме звіти, чому так сталося і хто винний… А техніку можна й затрофеїти. Щоправда на кінець доби віддати таки доведеться", - додає Туровець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знову всім план поламали" - українські бійці на навчаннях НАТО

Офіцер ЗСУ Олексій Бобовніков у себе на Facebook участь українських бійців.

"Весь батальйон OPFOR в складі якого буде діяти рота українських десантників - без броні. У той же час у противника і броня, і людей в рази більше. Здавалося б час зажуритися. Але ні. Ротний: "Ах, ось вони як ?! Вони хочуть що б ми як в 14м, коли у нас нічого не було? Ми їм покажемо 14й!", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танкісти підбили кілька американських танків Abrams - навчання НАТО

Активна фаза навчань розпочнеться 19 вересня.

Військовослужбовці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади та танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади брали участь у міжнародних навчаннях Combined Resolve X у квітні. Українська десантно-штурмова рота була озброєна сімома БТР-80, а танкісти виконували завдання на п'ятьох танках Т-84.

За легендою навчань наш підрозділ мав провести розвідку та зайняти певний район. Роль умовного противника грали військовослужбовці ЗС США на бойових машинах піхоти Bradley.

Зараз ви читаєте новину «Українських десантників запросили на навчання США: ламатимуть їм шаблони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути