вівторок, 08 травня 2018 17:01

"Знову всім план поламали" - українські бійці на навчаннях НАТО

"Знову всім план поламали" - українські бійці на навчаннях НАТО
Актори, які грають роль цивільного населення у навчаннях НАТО Combined Resolve X. За легендою, їхнє селище взяли під контроль сили OPFOR, куди входять і українці. Фото: Olexij Bobovnikov

Українські десантники та танкісти продовжують брати участь у навчаннях НАТО Combined Resolve X.

Українці входять в сили OPFOR - повстанців або ворожих до НАТО військових формувань.

8 травня, бійці OPFOR отримали наказ висунутися до селища Ісвінг і зайняти його оборону. До складу групи увійшли представники ЗС України, Румунії та США. Загальна чисельність підрозділу — близько 40 солдат та два БТР-80.

Сили BLUEFOR отримали наказ вибити з селища противників. До них входить польська механізована рота на бронетранспортерах Rosomak, албанська піхотна рота та литовський спецназ. З повітря сили BLUEFOR підтримувала пара американських бойових вертольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танкісти два дні утримували важливу висоту

Згідно із задумом навчань, оборону довелося займати сходу. Противник значно переважав наш зведений підрозділ як за чисельністю, так і за вогневою міццю. Тому завданням було стримувати його якомога довше, а коли він стягне всі сили до селища, викликати вогонь артилерії.

Міжнародні навчання НАТО Combined Resolve X - проходять на військовому полігоні поблизу міста Хохенфельc у Німеччині. У навчаннях задіяні 3,7 тис. солдатів із різних країн. Українці з союзниками виступають агресором, за легендою. Їм протистоять сили Албанії, Болгарії, Грузії, Польщі та США. Під час навчань використовується сучасна лазерна система імітації бою MILES. Вона дозволяє практикувати пряме збройне зіткнення з високою реалістичністю.

За даними учасника навчань, десантника Олексія Бобовнікова, українці знову поламали план міжнародних навчань (в НАТО не проти імпровізації дій підрозділів - Gazeta.ua).

"Учасники навчань часто входять в роль - бувалі "місцеві" розповіли, що траплялося під час навчань і до бунтів доходило: "жителі" кидали по OPFOR пляшки, влаштовували мітинги, все таке. Ті теж не залишалися в боргу - могли і "пристрелити" пару місцевих, щоб іншим неповадно було. Прийшли в місто українці. Організували пункт першої допомоги, роздачу сухпайків (українських, до речі. Аж черга стояла), перетерли з "мером", повирішували з поліцією за загальний план підтримки порядку", - пише він.

Усі "місцеві" - спеціально найняті актори, які грають роль жителів міст та селищ.

"Тепер "місцеві" топлять за нас і пригощають бійців шоколадками, "мер" розповів, звідки і як можуть зайти в місто і показав підземні ходи. Ми тепер їхні захисники",- додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові навчання НАТО: чим українці дивуватимуть колег

Українські танкісти та десантники беруть участь у міжнародних навчання НАТО Combined Resolve X. Вони проходять на військовому полігоні поблизу міста Хохенфельс, Німеччина, танки Т-84 довели свою високу ефективність у ході навчальних боїв з технікою НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Знову всім план поламали" - українські бійці на навчаннях НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути