середа, 20 червня 2018 09:41

Українські військові взяли бойовиків в оперативне оточення

Українські військові обладнали нові позиції і взяли бойовиків в оперативне оточення в районі тимчасово окупованого населеного пункту Жолобок Луганській області. Навколо нього створили смугу забезпечення завглибшки до 2 км на ділянці оборони однієї з бригад першого ешелону. Такий крок виключає загрозу раптового нападу бойовиків на позиції бійців ЗСУ. Про це офіцер Генштабу ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) повідомляє у Facebook.

Автор: Facebook / Богдан Днепров
  смуга забезпечення оточує бойовиків з трьох сторін
смуга забезпечення оточує бойовиків з трьох сторін

"Смуга забезпечення призначена також припинення дій розвідки противника і створення умов для розгортання резервів і вогневого ураження противника. Для підрозділів, що обороняються на Луганському напрямку, ця задача була не простою, адже ворог постійно надавав вогневий вплив і вів інтенсивну розвідку. Але незважаючи на це, завдання зі створення смуги забезпечення успішно виконали", – йдеться в повідомленні.

Цей бойовий наряд військові виконали за 2 тижні.

Автор: Сегодня
  Карта розміщення бойових позицій
Карта розміщення бойових позицій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не змогли його врятувати, хоча боролися" - повідомили про смерть добровольця

Таким чином Жолобок виявився в оперативному оточенні ЗСУ, а бойовики ЛНР вибудовують лінію оборони в районі Сміливого і на трасі Р-06 "Бахмутка", яка з'єднує підконтрольний Україні Лисичанськ із тимчасово окупованим сепаратистами Луганськом в районі Сентянівки. Це також дозволяє військовим відійти далі від місць проживання мирного населення.

У мережі з'явилося ще одне підтвердження присутності російських військовослужбовців на окупованій території Донбасу, - селфі, що вони зробили на українській території. Про це розповіли в прес-центрі операції Об'єднаних сил. 13 червня 2018 року на одному з вітрогенераторів Новоазовської вітроелектростанції особи у військовій формі російського зразка сфотографувалися з комплексом радіоелектронних засобів розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові взяли бойовиків в оперативне оточення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути