понеділок, 07 травня 2018 08:25

Українські військові помстилися бойовикам за загибель товаришів

Українські військові помстилися бойовикам за загибель товаришів
Доба в ООС: 80 обстрілів, один боєць загинув. Фото - EPA / UPG

За минулу добу, 6 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил ситуація серйозно загострилася. Російські окупаційні сили продовжують грубо порушувати Мінські домовленості і 80 разів обстріляли позиції ЗСУ, внаслідок чого загинув український військовий і ще чотири отримали поранення. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

"Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Піски, Троїцьке, Широкине. Російсько-окупаційні війська 22 рази відкривали вогонь з артилерії та мінометів, 2 рази з танка. Підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь та вели активну оборону", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час патрулювання району оборони потрапила у засідку група військовослужбовців механізованого батальйону, що діє на горлівському напрямку. На місце події прибула резервна група з найближчого опорного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові потрапили в засідку: є загиблі

Після короткого вогневого зіткнення, резервна група переслідувала противника, під час якого трьох бойовиків було знищено на лінії зіткнення.

Окрім того, ворог продовжив грубо порушувати норми міжнародного гуманітарного права. 6 травня, він двічі обстріляв з гармат калібру 152 та 122 мм населені пункти Зайцеве та Нікольське, що на околиці Горлівки Донецької області.

Вже 7 травня, окупаційні війська Росії проявляли активність на луганському та донецькому напрямках. Також, за даними розвідки, троє окупантів було знищено та ще 5 поранено.

Під час рейду українські військові взяли в полон бойовика. Терорист належав до 3-го батальону 7-ї мотострілецької бригади російсько-терористичних військ.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові помстилися бойовикам за загибель товаришів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути