Ексклюзиви
неділя, 26 липня 2020 23:26

Українські військові на Донбасі в разі порушення перемир'я дадуть відсіч супротивнику - штаб

Українські військові на Донбасі в разі порушення перемир'я дадуть відсіч супротивнику - штаб
ЗСУ готові дати відсіч супротивнику. Фото: Укрінформ

Об'єднані сили мають намір неухильно дотримуватися повного і всеосяжного режиму припинення вогню, проте готові дати відсіч бойовикам російсько-окупаційних формувань, якщо ті його порушуватимуть.

"Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для чого в командуванні Об'єднаних сил створені відповідні додаткові резерви", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

Режим повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляє українських військовослужбовців права діяти відповідно до норм міжнародного права та Статуту і пригнічувати активність противника, якщо той зробить спробу наступу, буде проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснювати провокації, що несуть загрозу життю бійців, цивільного населення та об'єктів інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона на дрони та розвідку: в ОБСЄ назвали деталі перемир'я на Донбасі

Учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий режим повного припинення вогню з 00:01 27 липня. Вжиті заходи передбачають заборону на наступальні і розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню та інше.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові на Донбасі в разі порушення перемир'я дадуть відсіч супротивнику - штаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути