пʼятниця, 10 травня 2019 11:39

Українські вертолітники висадились на британське судно
14

Ракетний катер "Прилуки" та корабель гідрографічної розвідки HMS ECHO H87 провели навчання PASSEX у Чорному морі.

під час спільного тренування український ракетний катер і британський корабель виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв'язку відповідно до стандартів НАТО, повідомляють ВМС ЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флот озброять катерами з ракетами "Нептун"

Окрім цього, до тренувань залучався гелікоптер морської авіаційної бригади. Зокрема, морський багатоцільовий вертоліт М-14 виконував завдання щодо висвітлення надводної обстановки у районі тренувань.

"Сьогодні перед нами стояло завдання підняти з борту британського корабля потерпілого. Вважаю, що відпрацювали на "відмінно". Особливістю роботи на такому невеличкому майданчику є те, що гелікоптер має дуже близько підійти до різних надбудов та антен корабля, і розрахувати так, щоб ніщо не зачепити. А для нас, рятівників, вийти з борту гелікоптера і надати допомогу є справою звичайною та буденною. Нічого надзвичайного", ‒ прокоментував інструктор-рятувальник парашутно-десантної групи старший сержант Сергій Картель.

6 травня до Одеського морського порту в рамках двостороннього співробітництва прибуло гідрографічне судно Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії ЕCHO.

Зараз ви читаєте новину «Українські вертолітники висадились на британське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути