четвер, 14 вересня 2017 13:58

Українські реформи гальмує Донбас

Українські реформи гальмує Донбас
Фото: From-ua.com

Сусідство з Росією та війна на Донбасі ніколи не дозволять Україні досягти такого рівня життя, як у Польщі.

Про це "Крым.Реалии" розповів журналіст Павло Казарін.

"Війна на Донбасі все одно продовжить позначатися на готовності інвесторів вкладати гроші в країну. Сусідство з Росією позбавляє Україну фактора стабільності. А великі гроші люблять тишу.

Українські реформи не перетворили Україну у другу Польщу. Але особливість в тому, що вони і не могли цього зробити. Справа в тому, що у Варшави - на відміну від Києва - в ХХ столітті був повноцінний досвід власної державності. А за радянських часів у цій країні зберігалося право приватної власності на землю. Поляки не домовлялися про те, де саме розташована їхня столиця - у Варшаві чи Москві. І у них не було дискусії про те, потрібна їм незалежність чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії сказали, як Україні повернути Донбас

А в Україні все це було. Тому в дуже багатьох не було відчуття самоцінності незалежності. А суверенітет країни сприймали як ресурс, який можна обмінювати у Москви на будь-які бонуси. Ця ситуація почала змінюватися лише після Майдану, Криму і Донбасу", - сказав Казарін.

Кримчани 2014 року голосували на референдумі, бо очікували великі пенсії. Про це розповів бойовик Олександр Ходаковський, засновник батальйону "Схід".

Зараз ви читаєте новину «Українські реформи гальмує Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути