вівторок, 20 липня 2021 15:48

Українська спецслужба затримала "депутата" ЛНР/ДНР
4

Затриманий вів активну підривну діяльність, спрямовану проти України
Фото: прес-служба СБУ
Затриманий вів активну підривну діяльність, спрямовану проти України
Затриманий вів активну підривну діяльність, спрямовану проти України
Затриманий вів активну підривну діяльність, спрямовану проти України

Контррозвідники СБУ на Харківщині затримали колишнього депутата так званих парламентів самопроголошених республік.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманий - житель Луганська. 2014 року брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області та причетний до ухвалення фейкової конституції ЛНР.

Під час обшуку в затриманого вилучили "паспорт громадянина ЛНР", а також "реєстраційні документи" псевдодержавного утворення. Також в СБУ встановили, що він був так званим депутатом "народної ради" й "парламенту союзу народних республік ЛДНР".

Керівники псевдодержавного утворення неодноразово нагороджували злочинця за активну підривну діяльність, спрямовану проти України.

Слідчі СБУ повідомили злочинцеві про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Опрацьовують питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали агента, який працював на російські спецслужби

На початку липня контррозвідники Служби безпеки України викрили двох бойовиків ДНР. Злочинці чинили збройний супротив силам АТО/ООС і причетні до катувань українських військовослужбовців.

Двоє жителів Донеччини 2014 року приєдналися до незаконних збройних формувань. Командуючи підрозділом "Батальйона Восток", вони брали участь у боях під селищами Пантелеймонівка й Бетманове.

Зараз ви читаєте новину «Українська спецслужба затримала "депутата" ЛНР/ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути