Ексклюзиви
субота, 15 жовтня 2022 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська ППО "шмальнула" у російське залізяччя на півдні та сході: росіяни рахують втрати

Українська ППО "шмальнула" у російське залізяччя на півдні та сході: росіяни рахують втрати
Повітряне командування "Схід" знищило ще п'ять дронів-камікадзе Shahed-136 на східному напрямку. Фото: t.me/dniprooblcentr

У ніч на 15 жовтня захисники неба над Україною "приземлили" сім повітряних цілей російських окупантів на півдні та сході.

Серед знищеного – вертоліт та іранські дрони-камікадзе Shahed-136, повідомила пресслужба Повітряних сил України.

"Опівночі протиповітряною обороною Повітряних сил знищено сім повітряних цілей. Дві – на півдні країни: дрон-камікадзе Shahed-136 та ударний вертоліт. Знищені зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Південь" Повітряних сил. Тип вертольота уточнюється", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія – приземлити БПЛА: в Україні з'явилася антидрон-система від IT-спільноти

На східному напрямку повітряне командування "Схід" знищило ще п'ять дронів-камікадзе Shahed-136.

"Шахід-136" – ударний безпілотник іранського виробництва. Його росіяни маркують як "Герань-2".

Дальність польоту "Шахід-136" – від 1 тис. до 2, 5 тис. км з можливістю доставки бойової частини масою 50 кг. Довжина дрона – 3 м, швидкість – 180 км/год., висота польоту – від 60 до 4 тис. м.

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які використовують російські окупанти, під час польоту видають характерний та гучний звук, а також влучають переважно в об'єкти інфраструктури, а не в скупчення людей.

12 жовтня українські захисники на півдні знищили щонайменше чотири ударні вертольоти російських окупантів. Імовірно, Ка-52 "Алігатор". Щоб "приземлити" ворожу техніку, воїнам знадобилося всього 18 хв.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила вже понад 1,2 тис. безпілотників, 268 літаків та 242 гелікоптери. Це дані на ранок 15 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Українська ППО "шмальнула" у російське залізяччя на півдні та сході: росіяни рахують втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути