пʼятниця, 16 листопада 2018 18:30

Українська армія тестує роботизовані комплекси

На Чернігівщині, на військовому полігоні провели випробування роботизованих наземних та безпілотних авіаційних комплексів типу "мультикоптер".

Їх застосовують для виконання завдань з бойового, інженерного та розвідувального забезпечення, повідомляє Міністерство оборони України

Під час випробувань були враховані перешкоди на полі бою, такі як застосування засобів радіоелектронної боротьби, розмінування місцевості, пошук, виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника.

Автор: Міністерство оборони
  БПЛА під час випробувань на військовому полігоні
БПЛА під час випробувань на військовому полігоні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче закупити артилерію за кордоном

"Ці комплекси є дистанційно керованими, можуть бути застосовані для виконання завдань в районах підвищеного ризику. Для військовослужбовців це можливість ведення бойових дій в безпечних умовах", — зазначив Максим Геращенко, начальник відділення — провідний інженер-випробувач Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Автор: Міністерство оборони
  Наземні роботизовані комплекси під час випробувань
Наземні роботизовані комплекси під час випробувань

Результатом таких випробувань повинно стати впровадження на передовій наземних роботизованих комплексів та ефективне використання безпілотних авіаційних комплексів під час підготовки та ведення бойових дій, що дасть змогу зберегти життя не одного українського захисника на передовій.

Підприємства держконцерну "Укроборонпром" та приватне підприємство "Українська бронетехніка" передали українським військовим більше 65 одиниць озброєння і військової техніки. У тому числі танки, БТР, броньовані автомобілі та високоточні протитанкові ракетні комплекси.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія тестує роботизовані комплекси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути