четвер, 15 листопада 2018 18:30

Україна хоче закупити артилерію закордоном

Україна хоче закупити артилерію закордоном
На фото українська розробка САУ "Богдана", яку показали на військовму параді до дня Незалежності України / фото: BBC.com

Україна планує закупити за кордоном артилерійські системи – перемовини почалися ще з перших днів російської агресії.

Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак в ефірі 5 каналу.

"З першого дня агресії Росії проти України ми звернулися до всіх наших партнерів з проханням надати нам можливість не те, що отримати як допомогу, а навіть закупити, оснащення, озброєння. Після отримання Javelinцей процес став більш продуктивним, і в нас ведуться зараз перемовини з багатьма країнами на предмет можливого постачання не тільки бойових безпілотних літальних апаратів, а іншого озброєння, оснащення, в тому числі артилерійських систем. Ця робота проводиться коли вона буде завершена, ви отримаєте таку інформацію", – Степан Полторак.

Вітчизняна розробка 155-мм САУ "Богдана" проходить випробування. Її треба ще ввести у дію, і вона не закриває всю лінійку артилерії, яка потрібна нашим підрозділам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія крокуватиме по-новому: Полторак анонсував зміни

Також він повідомив, що вітчизняні артсистеми "Вільха", базуватимуться на українському шасі і з великою долею ймовірності це буде "КрАЗ".

Цивільним особам носити військову форму не потрібно, тому мають бути створені відповідні правила. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче закупити артилерію закордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути