середа, 14 листопада 2018 12:00

Українська армія крокуватиме по-новому: Полторак анонсував зміни

Українська армія крокуватиме по-новому: Полторак анонсував зміни
Міністр оборони Степан Полторак анонсував нові статути ЗСУ та стройовий крок / фото: ДПСУ

Міністерством оборони створена робоча група на чолі з представниками науково-дослідних інститутів, центрів, яка готує нові військові статути, уніфіковані з країнами НАТО.

"Що стосується статутів – це комплексна робота. Нами створена робоча група на чолі з представниками науково-дослідних інститутів, центрів, це статут майбутнього, який повністю адаптований під статут країн НАТО і буде уніфікованим", - в ефірі 5 каналу розповів міністр оборони Степан Полторак.

"У новому статуті всі питання, які відображені у статутах країн Альянсу, будуть мати відображення. На моє переконання, те, що стосується кроку, має визначатися у наказах міністра оборони і в методиках стройової підготовки.

Тому що неможливо всі елементи передбачити у статутах, а статут - є закон. Сьогодні, практично починаючи від стройового кроку, закінчуючи дрібними речами, які в принципі ні на що не впливають, але їх треба, виходячи із завдань і ситуації міняти, і нам постійно треба йти до законодавця, щоб міняти закон.

Загальний статут фундаментальний буде, звичайно, як закон. Там будуть прописані всі основні принципи, на яких будуються будь-яка цивілізована армія Альянсу, а на основі вже цього закону-статуту будуть розроблені інструкції, положення та методики, в яких буде чітко визначено, як має діяти військовий під час виконання різних завдань, які покладені на військових", – наголосив Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ обіцяють адекватну відповідь на агресію Росії в Чорному морі

"Щодо кроку – ми над ним теж працюємо. Я вважаю, що ми маємо точно не рівнятися на пруський чи якийсь інший, у нас достатньо нашої історії, української, з якої ми можемо брати приклад і в тому числі будувати стройовий крок. Він буде більш демократичним, більш легким, і він саме буде давати нашим військовим можливість, виконуючи стройові прийоми, не втрачати своє здоров'я", - розповів Полторак.

Цивільним особам носити військову форму не потрібно, тому мають бути створені відповідні правила. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Українська армія крокуватиме по-новому: Полторак анонсував зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути