субота, 11 березня 2017 10:00

Україні загрожує хімічна катастрофа - ООН

Україні загрожує хімічна катастрофа - ООН
Україні загрожує хімічна катастрофа. Фото: Центр новин ООН

На сході України є великий ризик витоку хімікатів. Наслідки для здоров'я людей і довкілля можуть бути катастрофічними.

Про це попередив спецдоповідач ООН з питання про небезпечні речовини Баскут Тунджак, повідомляє Центр новин ООН.

На Донбасі розташовані великі хімічні та промислові заводи, нагадав він. Збройні сутички відбуваються в містах, поблизу цих промислових підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині зупинилася теплова електростанція

Приміром, 24 лютого було обстріляно будинок, в якому зберігали 7 тонн хлору. Контейнери з газом не постраждали. Проте якби був пошкоджений хоч один з них, могли загинути всі в радіусі 200 метрів. А якщо б шкоди було більше, то довелося б протягом доби евакуювати всіх мешканців на відстані до 7,4 км.

Експерт ООН закликав демілітаризувати території, прилеглі до цієї інфраструктури. Також рекомендував забезпечити працівників служб водопостачання по обидві сторони лінії розмежування екіпіруванням та обладнанням на випадок пошкодження складів з хлором.

Про хімічну катастрофу на Донбасі раніше попереджала місія ОБСЄ. Заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг зазначив, що вся Донецька область може бути забруднена хімічними відходами фенольного заводу. Він розташований у Новгородському, між позиціями ЗСУ та бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує хімічна катастрофа - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути