пʼятниця, 07 червня 2019 17:56

Українцям розповіли звідки чекати російського наступу

Українцям розповіли звідки чекати російського наступу
Готуватися до російського нападу треба з моря. Для цього потрібно розробити правильну стратегію. Фото: Defense Express

Україна зможе відбити російське вторгнення лише протикорабельними комплексами.

Для цього їх треба поставити вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів, каже директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, повідомляє Апостроф.

"Є фінансові можливості та оптимальні стратегії захисту. Якщо ми розуміємо, що сьогодні у нас є кілька ділянок, які небезпечні з погляду висадки десанту, то найбільш ефективний спосіб – це знищувати десант протикорабельними комплексами. Наявність цих комплексів по всій береговій лінії Чорного і Азовського морів істотно зменшує ризик висадки десанту", - сказав Згурець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість ракет "Нептун", що замовила армія

Український морський потенціал - найбільш вразливе місце у Збройних силах.

"Якщо говорити жорстко, то блокування наших портів відбулося. Ми починаємо втрачати гроші, тобто несемо економічні збитки через блокування портів. Тому перше, що ми зараз повинні зробити – це повністю мінімізувати ризики десантних операцій. І для цього нам дуже потрібен комплекс "Нептун" та інші заходи. Я думаю, що відбуватиметься насичення Чорного моря іншими видами озброєнь. Так само нам потрібні безшумні і малогабаритні підводні човни, щоб створювати загрозу для російської сторони. Своїми ракетними катерами нам буде дуже важко впоратися з міццю Росії у форматі непотоплюваного авіаносця "Крим"", - підсумував він.

Розвиток ракетних програм - пріоритетне завдання в Україні.

Треба й надалі створювати й модернізувати ракетні комплекси "Нептун" і "Вільха", каже голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Українцям розповіли звідки чекати російського наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути