середа, 08 травня 2019 15:24

Українців, які отримали паспорти РФ, хочуть позбавити пенсії та допомоги

Українців, які отримали паспорти РФ, хочуть позбавити пенсії та допомоги

Громадян України, які проживають на окупованій території Донбасу й отримають паспорти Російської Федерації, хочуть позбавити українських пенсій та соцвиплат.

"Ініційовано опрацювання пропозиції щодо внесення громадян, які отримали паспорти РФ у спосіб, що порушує міжнародне право та загрожує суверенітету нашої держави, до бази даних із подальшим позбавленням їх статусу бенефіціара щодо отримання соціальних виплат чи пенсій з боку України", - повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз у Facebook.

Вона нагадала, що уряд ухвалив рішення про визнання недійсними паспортів, які видаються уповноваженими органами РФ після 28 квітня 2019-го.

Зокрема, мова йде про російські паспорти, видані у центрах у міста Новошахтинська та села Покровського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна визнає незаконними всі паспорти РФ, видані українцям

У свою чергу, міністр із питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що Україна готує перелік чиновників РФ, причетних до видачі російських паспортів на Донбасі, для запровадження санкцій, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо зараз перелік осіб, які безпосередньо задіяні в незаконних діях із видачі паспортів українським громадянам і фактично тиску та примусу громадян до отримання таких документів. Готуємо перелік таких посадових осіб РФ, до яких мають бути застосовані персональні санкції у взаємодії з міжнародними партнерами", - каже Черниш.

Кабінет міністрів України планує застосувати санкції до російських посадовців, які беруть участь у видачі громадянам України незаконних паспортів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Українців, які отримали паспорти РФ, хочуть позбавити пенсії та допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути