Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2019 11:47

Україна закликає ЄС посилити тиск на Росію через засудження журналіста Асєєва

Україна закликає ЄС посилити тиск на Росію через засудження журналіста Асєєва
Асєєв зник на початку червня 2017 року. Фото: з відкритих джерел

Відреагувати на засудження в окупованому Донецьку українського журналіста Станіслава Асєєва та посилити політичний тиск на Росію закликає Європейський Союз постійний представник України при ЄС Микола Точицький.

"Російський окупаційний режим боїться правди та незалежної журналістики. Український журналіст Станіслав Асєєв засуджений до 15 років окупантами в Донецьку. Ми закликаємо ЄС рішуче відреагувати та посилити політичний тиск на Росію, щоб звільнити усіх незаконно затриманих громадян України", - написав дипломат у Twitter.

Асєєва окупанти засудили за рішенням так званого "Верховного суду" так званої ДНР.

Станіслав Асєєв, який писав під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території. Пізніше стало відомо, що його взяли в полон бойовики, звинувативши у шпигунстві на українську армію.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликає ЄС посилити тиск на Росію через засудження журналіста Асєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути