Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2022 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна робить все для розблокування Маріуполя у військовий спосіб - Зеленський

Україна робить все для розблокування Маріуполя у військовий спосіб - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки що Збройні сили України у військовий спосіб не можуть розблокувати Маріуполь на Донеччині.

Водночас українська влада робить усе можливе для цього, сказав Зеленський в інтерв'ю французькому каналу BFM TV.

"Питання щодо того, що йдеться про години, - це правда, тому що ми не знаємо, скільки годин або днів вони можуть там протриматися. Щодо нашої армії - пройти ці окуповані 120 кілометрів сьогодні нам не дає техніка Російської Федерації, щоб сьогодні дійти до військового розблокування Маріуполя. Це правда. Ми сьогодні це зробити не можемо", - повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розповів як морпіхи у Маріуполі потрапили у російський полон

Президент вважає, що російська блокада Маріуполя більше схожа не на війну, а на "терористичну операцію Російської Федерації". У місті, крім українських захисників, заблоковані також діти й літні люди, пояснив Зеленський.

"Там зруйновано все - 95-98% усіх будівель. Якщо 3-4% чогось живого (будівель. - Gazeta.ua) там залишилося - це максимум", - наголосив Зеленський.

Додав, що йдеться про знищені ворогом школи, дитячі садочки, житлові квартали, заводи.

19 квітня російські окупанти заявили про початок штурму заводу "Азовсталь" у Маріуполі попри наявність там цивільних маріупольців. Зокрема жінок, дітей і літніх осіб.

Увечері того ж дня полк "Азов" повідомив, що завод "Азовсталь" практично знищений. Росіяни скидають на завод "надпотужні бомби", а під завалами "перебуває багато людей".

Командир "Азову", підполковник Денис Прокопенко закликав світових лідерів організувати зелений коридор для цивільних людей, бо в місті "лік іде на години".

Зараз ви читаєте новину «Україна робить все для розблокування Маріуполя у військовий спосіб - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути