вівторок, 14 березня 2017 16:08

Україна підготувала нову пропозицію щодо полонених

Україна підготувала нову пропозицію щодо полонених
У полоні у бойовиків на Донбасі перебувають 110 українців

Українська сторона має намір 15 березня на переговорах у Мінську запропонувати розділити списки заручників на чотири категорії.

Про це повідомив на брифінгу керівник Об'єднаного центру при СБУ зі звільнення полонених Юрій Качанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Буде чотири категорії: особи, які встановлені і дали згоду; особи, які встановлені і не дали згоду; особи, які не встановлені, та особи, які відмовилися від спілкування з представниками ООН. Завтра в Мінську це питання обговорюватимуть, і якщо буде згода представників окремих районів Донецької і Луганської областей, то почнеться ефективна і найголовніше - очікувана робота. Треба у дуже стислі терміни її провести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шантажує Україну життям полонених - Геращенко

Представники ДНР і ЛНР категорично відмовилися від допомоги представників Міжнародного комітету Червоного хреста, від допомоги представників ОБСЄ. На питання, чому вони не хочуть залучати ці організації, у яких є тривалий досвід в таких конфліктах і мандат, кажуть: "Ми просто не хочемо". Тому дуже сподіваємося, що представники ООН здійснять цю місію чимшвидше. Але попередньо ми повинні завтра отримати згоду від усіх учасників Мінського формату, від ОБСЄ і Росії перш за все, плюс ЛНР і ДНР, яких залучили до цього формату", - сказав Качанов.

Станом на 15 грудня у полоні бойовиків на Донбасі перебувають 110 українців – військових і цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Україна підготувала нову пропозицію щодо полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути