четвер, 27 жовтня 2016 13:10

Україна отримала обладнання для розмінування

Україна отримала обладнання для розмінування
osce.org

У рамках проекту НАТО Україні передали 456 одиниць обладнання для проведення робіт із розмінування.

Про це у Facebook повідомила народний депутат Ірина Фріз.

Cеред обладнання - вибухозахисні костюми, рамки для пошуку у важкодоступних місцях, тактичні окуляри, а також 4 оперативно-піротехнічні автомобілі.

"Унаслідок конфлікту в Україні значні території Луганщини й Донеччини, майже сім тисяч квадратних кілометрів, забруднені вибухонебезпечними предметами й потребують гуманітарного розчищення від мін і снарядів. Проект НАТО "Наука заради миру" значно покращив безпеку саперів, які виконують роботу з гуманітарного розмінування. У рамках проекту Україні передали 456 одиниць обладнання для проведення робіт із гуманітарного розмінування. Це, зокрема, вибухозахисні костюми MED ENG типу EOD-9, комбіновані металодетектори Vallon VMH 3 CS, рамки для збільшення глибини пошуку, рамки для пошуку у важкодоступних місцях, тактичні окуляри, засоби життєзабезпечення в польових умовах, а також 4 оперативно-піротехнічні автомобілі легкого типу FORD RENGER P375 для перевезення особового складу й обладнання до місця проведення робіт", – сказала Фріз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріляли потяг із бійцями АТО

Наступна, 58-а колона МНС РФ із "гуманітарною допомогою" для Донбасу стартує 24 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала обладнання для розмінування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути