пʼятниця, 29 травня 2020 13:38

Україна може залишити Мінський процес

Україна може залишити Мінський процес
Україна може зберегти санкції проти РФ навіть без Мінська. Фото: reuters.com

Україна зможе залишити Мінський процес, зберігши при цьому санкції проти Росії.

Про це сказав український юрист-міжнародник, глава парламентського комітету з питань зовнішньої політики, віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи, заступник голови української делегації в ТКГ в Мінську Олександр Мережко в інтерв'ю LB.

При цьому він вважає, що "незалежно від того, обдурить нас Росія чи ні, ми повинні виконати один із принципів міжнародного права — принцип сумлінності…"

"Тим самим ми покажемо всім нашим партнерам, що прагнемо миру, що ми зробили все можливе, з точки зору виконання Мінських домовленостей", — заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився спецпредставник із питань санкційної політики

Навіть у разі виходу з Мінських угод санкції проти Росії збережуться, стверджує політик.

"У тому випадку, якщо Україна дотримується своїх зобов'язань, а Росія ні, у нас з'являється право — і я тут проводжу аналогію з міжнародним договором — через недотримання і порушення домовленості контрагентом вийти з процесу. Це буде більше не юридичне, а політичне право. Однак санкції при цьому все одно діятимуть. Адже це не з нашої вини сталося порушення Мінських домовленостей", — роз'яснив Мережко.

Найближчим часом Росія може піти на силові дії, а "третя сторона" переконуватиме Україну поновити водопостачання до анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Україна може залишити Мінський процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути