четвер, 30 липня 2020 20:44

Україна консультується з Мінськом про екстрадицію затриманих "вагнерівців"

Україна консультується з Мінськом про екстрадицію затриманих "вагнерівців"
Київ направив клопотання. Фото: Reuters

Україна почала консультації з Білоруссю щодо екстрадиції бойовиків "Вагнера".

Київ звернувся із клопотанням про екстрадицію бойовиків , яких підозрюють у військових злочинах на Донбасу, повідомили УНІАН у пресслужбі Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправила найманців, щоб зірвати вибори в Білорусі - БелТа

"Україна наполягатиме на екстрадиції всіх осіб, які причетні до військових злочинів на тимчасово окупованій території та щодо яких Служба безпеки України зібрала достатньо доказів. Уся світова спільнота вкрай негативно ставиться до злочинів проти миру та безпеки людства, тому дії вказаних осіб мають бути ретельно та належним чином розслідувані, а винні – покарані", - йдеться у повідомленні.

У ніч на середу в санаторії під білоруським Мінськом було затримано 32 людини, яких називають працівниками приватної військової компанії Вагнера. Ще одну людину було затримано на півдні країни.

Білорусь уже запросила послів Росії та України для пояснень і обговорення ситуації з затриманням бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера.

Зараз ви читаєте новину «Україна консультується з Мінськом про екстрадицію затриманих "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути