неділя, 25 листопада 2018 09:35

Українські воїни зачистили населений пункт на Світлодарській дузі

Українські воїни зачистили населений пункт на Світлодарській дузі
Розсадки знаходяться "сірій зоні", туди періодично налазять окупанти. Фото з відкритих джерел

Військовослужбовці звільнили населений пункт Розсадки Донецької області.

Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

"Сили спеціальних операцій, під прикриттям підрозділів 72-ї бригади та у взаємодії з саперами провели перевірку та зачистку населеного пункту Розсадки, що на Світлодарській дузі. Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом окупантів підняли український прапор.

Спецпризначенці готувалися до проведення операції понад місяць. Саме місяць тому розвідка виявила в селищі окупантів. У період кривавих боїв за Дебальцеве, поруч із Розсадками проходив один із маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти та боєприпаси.

Останнім часом знахабнілі бойовики проробили в селище "дорогу життя" та вели з села обстріли, а за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб унеможливити дії окупантів та виключити знаходження там бойовиків, селище зачистили", - розповіли в штабі ООС.

Раніше ЗСУ вже зачищали Розсадки, пригадали у штабі. Населений пункт перебував під контролем українського війська, хоч і знаходився у "сірій зоні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як звільняли Піски

Влітку українські військові взяли під контроль Золоте-4. Цей населений пункт знаходився у так званій "сірій зоні". Для ЗСУ контроль на цьому напрямку важливий з точки зору тиску на угруповання ворога в Первомайську.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни зачистили населений пункт на Світлодарській дузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути