пʼятниця, 23 квітня 2021 07:30

Україна виключає перемовини з ватажками ЛДНР - Арестович

Україна виключає перемовини з ватажками ЛДНР - Арестович
Своєю пропозицією Путін дезавуював Мінські угоди. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Україна не збирається вести перемовини із представниками ЛДНР "навіть в умовному просторі".

Хоча раніше з цією пропозицією і виступив президент РФ Володимир Путін, заявив спікер української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі "Україна 24". Для України це принципове питання.

"Наша позиція полягає у тому, що жодних переговорів із так званими ЛНР і ДНР не буде і не може бути, навіть в умовному просторі, у режимі "фантастика на другому поверсі". Путін зробив дуже цікаву річ: він фактично дезавуював Мінські угоди. Він сказав з "республіками ЛДНР", які Росія ніколи не визнавала до цього. Звичайно, це обмовка, але ця обмовка підвішує Мінські угоди. Якщо чіплятися, це словесний вихід з Мінських угод", - сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великдень може активізувати обмін полоненими на Донбасі - Мендель

Європейський Союз розчарований відсутністю у Росії політичної волі щодо прогресу на переговорах з врегулювання конфлікту на сході України і небажанням відновити зобов'язання про припинення вогню.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу". Путін відповів, що з питання Донбасу Україні потрібно домовлятися з ватажками так званих ЛНР і ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Україна виключає перемовини з ватажками ЛДНР - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути