четвер, 22 квітня 2021 19:14

Путін заявив, що готовий зустрітися з Зеленським

Путін заявив, що готовий зустрітися з Зеленським
Путін чекає Зеленського в Москві будь-якої години. Фото: ВВС

Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що готовий зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Москві.

Він також запропонував Зеленському обговорити ситуацію на сході України з ватажками бойовиків збройних угруповань ДНР і ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відповіли на зухвалі погрози Путіна щодо перетину "червоних ліній"

"Останнім часом Україна зробила дуже багато кроків, що руйнують російсько-українські відносини.

Це стосується низки проблем у двосторонніх відносинах, ставлення до РПЦ та її руйнування, до російської мови й до російськомовних громадян України, і до російських громадян, які проживають в Україні.

Якщо президент Зеленський хоче почати відновлення цих відносин, ми це тільки вітатимемо. Залишається питання - що хочемо обговорювати на цій зустрічі? Якщо йдеться про обговорення проблем Донбасу, то найперше керівництво України має зустрічатися з керівниками ЛНР і ДНР, а потім розв'язувати проблеми з представниками третіх країн, якою є Росія.

Якщо йдеться про розвиток двосторонніх відносин, то ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час", - сказав президент РФ.

Президент Володимир Зеленський публічно запропонував Путіну зустрітися в Донецькій або Луганській областях. У відеозверненні, поширеному ввечері 20 квітня, глава держави розповів, що на переговорах політичних радників лідерів "нормандської четвірки" Росія відмовилася від спільної заяви про прихильність до режиму тиші в Донбасі. Водночас пролунала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, "щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію".

Зеленський також підкреслив, що Україна готова до війни, але продовжить боротися за мир всіма доступними дипломатичними засобами.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив, що готовий зустрітися з Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути