вівторок, 03 квітня 2018 09:25

"Удар армії РФ по Харкову дасть Кремлю перевагу" - Гіркін описав стратегію війни

"Удар армії РФ по Харкову дасть Кремлю перевагу" - Гіркін описав стратегію війни
Гіркін описав стратегію війни на Донбасі. Фото: zn.ua

Екс-ватажок терористів ДНР Ігор Гіркин (Стрєлков) заявив, що є лише 3 варіанти воєнного вирішення конфлікту в ОРДЛО і всі вони закінчуються для Росії шкідливим ударом.

У першому варіанті українські війська атакуватимуть російську окупаційну армію на Донбасі по всьому фронту, передає слова бойовика "Донпрес".

"В умовах тотальнї переваги, яку вони створять на головних напрямках удару, а також об'єктивної слабкості "корпусів ", за першу добу будуть досягнуті прориви на оперативну глибину і до її закінчення єдиного фронту вже не існуватиме", - розповів бойовик Гіркін.

За словами терориста, окремі підрозділи бойовиків ЛДНР не проіснують і трьох тижнів - їх знищать.

"Без втручання ЗС РФ - це не матиме ніякого значення - на 4-5 добу (можливо - і раніше) ЗСУ вийдуть до кордону з РФ на всіх основних напрямках", - зауважив терорист.

За другим варіантом, українці вдарять по окремих дільницях, щоб "перевірити реакцію Москви". Терорист вважає, що першим сили АТО візьмуть під свій контроль Петровський район Донецька, Горлівку і Дебальцеве.

"За рахунок раптовості удару і створення багаторазової переваги, основні цілі операції, в такому випадку, будуть досягнуті вже під кінець першої доби", - дода він.

При цьому, Україна приступить до звільнення інших територій, якщо серйозної реакції Москви не буде.

"Обидва варіанти будуть підтримані США шляхом надання даних розвідки, а також, ймовірно - засобами РЕБ. Ситуація буде іншою, якщо Кремль зважиться на повномасштабне вторгнення для захисту ОРДЛО. "Корпуси" вже будуть розгромлені - вся тяжкість боїв із ЗСУ ляже на регулярні російські війська. З відповідними втратами. Звісно ж, що втрати ці будуть великими", - додав Стрєлков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримав ордена від ЛНР: на Донбасі викрили загиблого російського ГРУшника

Терорист висловив упевненість, що втрати російських військ у багато перевищать втрати ЗСУ. При цьому він передбачив Росії остаточну втрату Донбасу.

За словами бойовика, тільки удар армії РФ по Україні поза ЛДНР (наприклад, по Харкову) дасть Кремлю перевагу.

"Сил на таку спецоперацію у РФ немає, та й цей варіант загрожує подальшим різким посиленням тиску санкцій. Відповідно, Кремль на нього не наважиться", - додав Стрєлков.

Викрито українського "бізнесмена" Артура Іващука, який за сумісництвом працював "республіканським чиновником" ДНР.

Зараз ви читаєте новину «"Удар армії РФ по Харкову дасть Кремлю перевагу" - Гіркін описав стратегію війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути