пʼятниця, 15 червня 2018 13:05

Убивство контррозвідника Хараберюша: СБУ оприлюднила подробиці розслідування

Убивство контррозвідника Хараберюша: СБУ оприлюднила подробиці розслідування
Убивці Хараберюша світить пожиттєвий термін. Фото: 24СМИ

Розслідування вбивства полковника Олександра Хараберюша під час терористичного акту 31 березня 2017 року у Маріуполі завершене.

Результати справи оприлюднила Служба безпеки України. Інформацію поширили на сайті Генпрокуратури.

"Слідство встановило, що громадянка України за змовою з учасниками терористичної організації ДНР діяла за їхніми вказівками та інструкціями. 31.03.2017 прикріпила саморобний вибуховий пристрій на магнітній основі до днища автомобіля, яким користувався загиблий. Упевнившись, що Хараберюш сів за кермо автомобіля та почав рух, обвинувачена подзвонила на мобільний, встановлений у вибуховому пристрої, чим активувала його. Унаслідок вибуху офіцер загинув на місці події", - йдеться у повідомленні.

Мотивом терористичного акту було припинити виконання потерпілим своїх службових обов'язків у районі проведення АТО. Мета - залякування населення Донецької області і співробітників правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про розслідування резонансних вбивств

"Підозрюваній вручили обвинувальний акт у вчиненні злочинів: терористичний акт, що спричинив загибель людини та незаконне поводження з вибуховими речовинами. Їй загрожує довічне позбавлення волі", - повідомляється.

В Одесі правоохоронці затримали 29-річну Юлію Прасолову, яка в березні заклала вибухівку під машину полковника Служби безпеки України 39-річного Олександра Хараберюша.

Зараз ви читаєте новину «Убивство контррозвідника Хараберюша: СБУ оприлюднила подробиці розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути