понеділок, 09 січня 2023 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ пояснили, навіщо ворог почав запускати дрони-розвідники

У ЗСУ пояснили, навіщо ворог почав запускати дрони-розвідники
Росіяни останнім часом запускають дрони-розвідники. Фото: pixabay.com

Останніми днями російські окупанти активізували роботу своїх дронів-розвідників. Це може свідчити про те, що ворог вишукує, куди саме спрямувати свої ракети, пояснили у Повітряних силах Збройних сил України.

Зокрема такою є типова тактика поведінки росіян перед атакою, заявила 9 січня речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони не відмовляться від поодиноких ударів і від масованих чи змішаних ракетних атак. Однак у росіян скрутна ситуація зі зброєю, тож їм доводиться більш ретельно аналізувати, куди саме бити", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

Дрони-розвідники відрізняються від бойових безпілотників Shahed тим, що зазвичай не несуть боєзаряду. Однак зараз розвивається створення так званого змішаного типу БпЛА, коли дрон-розвідник виявляє ціль і може кинути заряд.

За словами Гуменюк, оперативна ситуація в країні залишається досить складною, але її стабільно контролюють ЗСУ. Це відбувається попри постійні обстріли ворогом мирних територій.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Червонопопівка Луганської області, а також Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Водночас наші воїни збили три гелікоптери противника (Ка-52, Мі-24 та Мі-8), а також три розвідувальних безпілотники типу "Орлан-10".

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ пояснили, навіщо ворог почав запускати дрони-розвідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути