понеділок, 09 січня 2023 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

Збройні сили України на Луганщині продовжують поступовий наступ біля Кремінної.

Водночас українські воїни відбили низку атак у районі Соледара та Бахмута Донецької області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Триває вогневий тиск ЗСУ на оборонні рубежі противника одразу в кількох місцях Луганської області: біля Сватового, а також на північ від Кремінної. На північ від села Діброва біля Лисичанська також сталося танкове зіткнення за просування до однієї з ключових доріг, якими постачається російське угруповання у регіоні.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фейкову операцію "відплати" РФ у Краматорську не повірили навіть пропагандисти – ISW

У Донецькій області найнапруженішими ділянками фронту залишаються Бахмут та Соледар. ЗСУ все ще утримують більшу частину Соледара, хоча бої ведуться вже в межах населеного пункту. Російські окупанти намагаються просуватися біля Покровського та Спірного, а також у районі Клинового.

На півдні окупанти зміцнюють свої позиції на лівобережжі Херсонської області. ЗСУ тим часом продовжують завдавати ударів по російських військових об'єктах у тилових районах.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Червонопопівка Луганської області, а також Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Водночас наші воїни збили три гелікоптери противника (Ка-52, Мі-24 та Мі-8), а також три розвідувальних безпілотники типу "Орлан-10".

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути