субота, 03 грудня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ назвали найкривавіший напрямок на фронті

У ЗСУ назвали найкривавіший напрямок на фронті
На Бахмутському напрямі ворог зазнає великих втрат. Фото: eastnews.ua

Російські війська прагнуть зайти в Бахмут, бо це одна з ключових точок війни.

Але Збройні сили України попри важкі умови б'ють по ворогу, сказав речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі "24 каналу".

"На сьогодні Бахмутський напрямок є найкривавішим, найжорстокішим і найважчим напрямком в російсько-українській війні. І, напевно, ключова точка вирішення цієї війни. Ворог там щодоби йде на штурми в районі Бахмута, Соледара, Кліщіївки та інших населених пунктів", – каже Череватий.

За минулу добу був 261 ворожий обстріл з різних систем артилерії.

"На тлі цього всього противник зазнає дуже великих втрат, щодоби. Саме на Бахмутському напрямку, напевно, найвища концентрація втрат ворога, лише за цю добу РФ втратила 81 людину вбитими та 68 пораненими. Це середня амплітуда їхніх втрат на цьому напрямку", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі нових "200-х" за добу ‒ Генштаб оновив дані про знищених окупантів

Стратегічно у противника не вийшло досягти своїх "цілей". Зараз він намагається за будь-що пройти одну з ключових точок.

"Тому Бахмут ‒ це одна з ключових точок, яку вони хотіли б пройти. Навіть іноземні експерти схиляються до цієї думки. Ми ж постійно у важких умовах завдаємо ударів по ворогу назустріч їхнім штурмовим діям, знищуючи масово особовий склад і техніку. І якщо говорити загалом, то ворог вимотується в цих боях", – підсумував речник.

Росія не припиняє завдавати ударів по об'єктах цивільної інфраструктури України. Зберігається загроза ворожих ракетних ударів по цивільних об'єктах на всій території країни. Про це вранці 3 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські загарбники на окремих напрямках намагаються вести наступальні дії, але ЗСУ відбивають атаки ворога. Окупанти не припиняють обстрілювати цивільні об'єкти та позиції українських військ на всій лінії фронту. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 3 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ назвали найкривавіший напрямок на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути