середа, 14 червня 2017 13:40

У зоні АТО почали мовити два українські телеканали

  В Авдіївці почали мовити "UA:Перший" і "ДоТеБе". Фото: ua.korrespondent.net
В Авдіївці почали мовити "UA:Перший" і "ДоТеБе". Фото: ua.korrespondent.net

В Авдіївці почали мовити телеканали "UA:Перший" і "ДоТеБе". Сигнал також покриває північні райони окупованого Донецька.

Про це інформує Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення.

"З метою забезпечення трансляції передач українських телеканалів у містах Авдіївці, Ясинуватій і на прилеглих територіях телевізійні передавачі мережі "UA:Перший" (12 ТВК) і "ДоТеБе" (30 ТВК) перенесли із селища міського типу Очеретине до Авдіївки, де змонтовані на об'єкті фахівцями Донецької філії концерну РРТ. 8 червня о 17:30 зазначені передавачі розпочали роботу на новому об'єкті. Сигнал телеканалів із Авдіївки сягає також північних районів Донецька", - йдеться в публікації.

Телевізійний сигнал із смт Очеретиного не потрапляв до "лінії розмежування" через складний рельєф місцевості. Тому вирішили перенести два передавачі, які діють на 12 та 30 телевізійних каналах, безпосередньо в Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителям окупованого Донбасу цікавий безвізовий режим – соціолог

Терористи ДНР і ЛНР абсолютно залежні від Росії, але це не окупація в чистому вигляді. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак. "Ознаки окупації прописані в міжнародних законах досить кваліфіковано. У відповідній конвенції міститься перелік критеріїв. Так ось, російські війська під категорію країни-окупанта Донбасу не підходять за формальними ознаками. Наприклад, частини, які заходять на нашу територію, не мають військових знаків, нашивок. Є так звані ДНР і ЛНР. Всі розуміють, що вони фінансово, матеріально абсолютно залежні від РФ і управляються нею. Але це не окупація в прямому сенсі цього слова", - зазначив Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО почали мовити два українські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути