Ексклюзиви
вівторок, 07 липня 2020 09:56

У Зеленського розповіли, чи засуджують жителів окупованих територій за російські паспорти

У Зеленського розповіли, чи засуджують жителів окупованих територій за російські паспорти
Отримання російського громадянства — вимушена міра для багатьох жителів окупованих територій. Фото: pixabay.com

Україна не має претензій до більшості громадян на окупованих територіях Донбасу та Криму за отримання російського громадянства.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих території Олексій Резніков у програмі "Свобода слова".

Він наголосив, що в режимі перехідного правосуддя "ми пишемо в тому числі ідею, що більшість людей, які отримали ці паспорти і в Криму, і на Донбасі, вони є заручниками. Це їхній спосіб виживання. До них українська держава не має претензій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати зацькували українського футболіста, який отримав паспорт Польщі

За словами чиновника, російські паспорти отримали майже 200 тисяч осіб окупованого Донбасу. Але претензії в української держави можуть бути лише до колаборантів, які служили окупаційній владі. Вони точно відповідатимуть за українськими законами, сказав віцепрем'єр.

Раніше стало відомо, що командування російських окупаційних військ поновлює заходи з примусової паспортизації особового складу 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, чи засуджують жителів окупованих територій за російські паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути