середа, 27 грудня 2017 09:13

У Сумах поховали підполковника СБУ, який загинув в АТО

У Сумах поховали підполковника СБУ, який загинув в АТО
У Сумах поховали офіцера СБУ Сергія Ширкова, який загинув в АТО. Фото: Facebook

У Сумах 26 грудня в останню путь провели учасника АТО, підполковника управління Служби безпеки України в Сумській області Сергія Ширкова.

Він загинув 24 грудня 2017 року під час виконання бойового завдання з контрозвідувального забезпечення підрозділів 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України. Про це іфнормує його побратим Олег Корнієнко в Facebook.

"Сергій Ширков народився 22 липня 1976 року в місті Сіверодонецьк, де працювали на той час батьки, а своє дитинство та юність провів у козацькому селі Хухра Охтирського району Сумської області. За покликом душі й серця вступив до лав тоді ще єдиного Українського козацтва", - розповів його побратим.

Загиблий воїн проходив строкову службу в елітному підрозділі морської піхоти, що охороняв штаб військово-морських сил України в Севастополі (1999-2001).

"Коли розпочалася російсько-українська війна й на Сумщині теж чекали можливих провокацій, Сергій рішуче був налаштований на боротьбу з ірредентами та ворожою агентурою, яка підкидала новій владі неочікувані "сюрпризи". Протягом трьох років війни, тривалий час він перебував у спецвідрядженнях, безпосередньо у фронтовій смузі", - розповів Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині попрощалися з загиблим 44-річним воїном Петром Михайлюком

"Сергій був українським патріотом, людиною-"скелею", вірним і незрадливим другом та побратимом, на чию підтримку можна було розраховувати у найскрутнішу хвилину. Без нього осиротілими залишилися його вдова та 10-річний син. Поховали Сергія Івановича Ширкова на Алеї Героїв Центрального кладовища міста. Пам'ять про Сергія Івановича, справжнього патріота й офіцера, захисника України, який присвятив життя справі захисту безпеки держави, назавжди залишиться в серцях його рідних, друзів і колег", - розповів він.

Український воїн Юрій Золотарьов помер у лікарні імені Мечникова в Дніпрі, 24 грудня. Він отримав осколкове поранення голови 20 грудня, лікарі 4 дні боролися за його життя.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах поховали підполковника СБУ, який загинув в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути